Slot bakt geen zoete broodjes: 'Als het zo blijft, is zijn perspectief minder'

Slot bakt geen zoete broodjes: 'Als het zo blijft, is zijn perspectief minder'

15-08-2023 18:07
56

Arne Slot erkent dat Neraysho Kasanwirjo een half jaar na zijn overstap van FC Groningen naar Feyenoord in een lastig parket zit. Bij de competitiestart tegen Fortuna Sittard (0-0) viel de verdediger buiten de boot.

Kasanwirjo is topfit uit de voorbereiding gekomen, maar zat afgelopen zondag op de tribune. Slot nam hem niet op in de wedstrijdselectie. "Hij wordt een beetje tekortgedaan, want hij is absoluut goed genoeg en traint ook goed. Maar ik heb met aantallen te maken: het zou gek zijn om vijf verdedigers op de bank te zetten", legt de trainer van Feyenoord uit bij ESPN.

Thomas Beelen, Marcus Pedersen, Marcos López en Ramon Hendriks kregen als bankzitters de voorkeur boven Kasanwirjo, die eraan zal moeten trekken. "Het zou heel goed kunnen dat Nana volgende week weer bij de selectie zit, want je weet nooit wat er de komende twee weken nog gaat gebeuren met spelers", aldus Slot, die tegelijkertijd de schijn niet ophoudt. "Als de selectie zo blijft, is zijn perspectief wat minder. Dan is het aan hem hoe hij daarmee om wil gaan."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast