SC Heerenveen boekt tegen tandeloos FC Utrecht tweede competitiezege op rij

SC Heerenveen boekt tegen tandeloos FC Utrecht tweede competitiezege op rij

20-08-2023 14:13
162

SC Heerenveen heeft zondagmiddag in De Galgenwaard de tweede competitiezege op rij geboekt. De Friezen wonnen met 0-2 van FC Utrecht, dat na twee speelronders nog altijd met lege handen staat. Osame Sahraoui en Daniel Karlsbakk maakten de doelpunten. 

Bij Utrecht verscheen Marouan Azarkan aan de aftrap. Hij stond vorige week niet in de basis, toen de ploeg van trainer Michael Silberbauer de seizoensouverture verloor van PSV. Bij Heerenveen was er opnieuw een basisplaats voor Ion Nicolaescu. De spits was vorige week tegen RKC Waalwijk al trefzeker bij zijn competitiedebuut. 

De eerste helft was allesbehalve spectaculair. Een van de weinige 'hoogtepunten' was de blessure van Modibo Saignan. De verdediger moest na 25 minuten spelen de strijd staken. Met Nick Viergever als vervanger lukte het de thuisploeg niet om gevaarlijk te worden. Ook de bezoekers uit Friesland slaagden er niet tot nauwelijks in iets klaar te spelen. 

Het tweede bedrijf was vermakelijker. Utrecht kreeg na een klein uur spelen een aardige kans. Hidde ter Avest kreeg de bal voor de voeten na een slimme pass van Azarkan, maar de verdediger schoot een meter over. Een klein kwartier lwater was het raak aan de andere kant. Heerenveen-aanvaller Sahroui wurmde zich door de Utrecht-defensie en schoot fraai raak via de binnenkant van de paal. 

Zowel Silberbauer als Heerenveen-trainer Kees van Wonderen wisselden er vervolgens lustig op los. Met onder anderen Isac Lidberg en Ole Romeny lukte het de Domstedelingen niet om een slotoffensief klaar te spelen. Heerenveen hield vrij eenvoudig stand en tekende in de slotfase via Karlsbakk zelfs nog voor de 0-2. Zodoende is de tweede zege op rij een feit. Utrecht moet nog altijd wachten op het eerste punt. Volgende week zondag krijgt het een nieuwe kans. Dan staat de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma.