Genee komt terug op uitspraken medische keuring Ziyech: 'Moet door het stof'

Genee komt terug op uitspraken medische keuring Ziyech: 'Moet door het stof'

22-08-2023 08:13 Laatste update: 09:58
48

Wilfred Genee heeft zijn uitspraken over Hakim Ziyech maandagavond gerectificeerd. De presentator van Vandaag Inside vertelde tijdens een eerdere uitzending dat de Marokkaans-international niet door de medische keuring was gekomen bij Galatasaray. Iets wat uiteindelijk wel gewoon lukte. 

"Ik moet trouwens nog even door het stof, want vorige week kreeg ik te horen van een doorgaans zeer betrouwbare bron dat Ziyech afgekeurd zou zijn bij Galatasaray", aldus Genee, die wel gedeeltelijk bij zijn eerdere berichtgeving blijft. "Volgens dezelfde bron is hij in eerste instantie inderdaad afgekeurd, maar zijn ze er nu toch uitgekomen."

Vervolgens richt Genee zich tot zijn tafelgenoten, waaronder ook Dick Advocaat, die in het seizoen 2016/17 aan het roer stond bij Fenerbahçe. "Die Turkse competitie is echt een zware. Dat moet je echt helemaal niet onderschatten", aldus de 75-jarige oefenmeester. "Als hij dan echt fysiek niet in orde zou zijn, dan moet hij wel gaan oppassen", vervolgt Genee. 

Ziyech, die voor een jaar gehuurd wordt van Chelsea, gaat er volgens de presentator op financieel vlak wel flink op achteruit. "Hij heeft behoorlijk ingeleverd. Hij wil gewoon heel graag voetballen. Dit komt trouwens niet van diezelfde bron, want dat staat gewoon in de krant."