Lovende woorden voor Luuk de Jong: 'De beste kopper ter wereld? Ja, veruit'

Lovende woorden voor Luuk de Jong: 'De beste kopper ter wereld? Ja, veruit'

23-08-2023 13:50
115

Jetro Willems heeft mooie woorden over voor Luuk de Jong, met wie hij samenspeelde bij PSV. De linksback van Heracles Almelo denkt dat zijn voormalig ploeggenoot 'veruit' de beste kopper ter wereld is.

Tussen 2014 en 2017 speelden Willems en De Jong samen bij PSV. In die periode maakte de spits geregeld - op aangeven van Willems - een kopgoal. "Eerlijk, van alle voetballers die ik heb gezien… Met het hoofd is hij wel echt de beste", zegt de back in de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN. Als presentator Milan van Dongen vraagt of hij De Jong daadwerkelijk de beste kopper ter wereld vindt, antwoordt Willems bevestigdend. "Ja, veruit."

Fresia Cousiño Arias vraagt de back van Heracles wie er het meeste erkenning verdient voor de goals. Willems met zijn voorzet, of De Jong met zijn kopkracht. "Soms sloeg het nergens op. Dan was het gewoon een slechte voorzet. Maar soms mocht ik ook de props krijgen. Maar eerlijk, hij zei me dat ik ze gewoon voor moest gooien. En heel vaak deed ik het dan gewoon, en waren het slechte voorzetten die hij er alsnog gewoon inkopte."