FC Groningen presenteert Man United-aanvaller: 'Gesproken met Van de Beek'

FC Groningen presenteert Man United-aanvaller: 'Gesproken met Van de Beek'

24-08-2023 15:22 Laatste update: 15:25
107

FC Groningen heeft zich versterkt met Noam Emeran. De aanvaller komt over van Manchester United en heeft in De Euroborg zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2027. 

Groningen leek Emeran in eerste instantie op huurbasis over te gaan nemen. Niets blijkt echter minder waar. "Ik heb er zin in", aldus de twintigjarige Fransman in zijn eerste interview als speler van Groningen. "FC Groningen heeft een goed plan met me en uit de gesprekken bleek dat de club mij goed kende als speler. Dit is voor mij de beste keuze om me zowel op het veld als daarbuiten te ontwikkelen. Ik wil veel spelen, goals maken, assists geven. Kortom: een betere versie van mezelf worden."

Voordat Emeran definitief voor Groningen koos, won hij eerst wat advies in van Donny van de Beek. "Ik heb in de voorbereiding geregeld bij het eerste team van Manchester United meegedaan. Van de Beek vertelde me dat FC Groningen een goede club is, met veel support, en familiar. Ik heb een video gezien van de supporters tijdens de vorige thuiswedstrijd. Ze willen echt strijden voor hun club en ik wil strijden voor de supporters."

Vrijdagavond kan de ploeg van trainer Dick Lukkien weer aan de pak. Groningen heeft wat goed te maken na vorige week, toen het verrassend met 1-0 onderuit ging bij Jong FC Utrecht.