PSV enkele dagen verwijderd van mogelijk transfergeweld: 'Zinderend slot lonkt'

PSV enkele dagen verwijderd van mogelijk transfergeweld: 'Zinderend slot lonkt'

25-08-2023 08:32 Laatste update: 08:37
211

PSV staat aan de vooravond van een hoop transfergeweld, aldus het Eindhovens Dagblad. Het zal de komende paar dagen nog stil blijven rond de ploeg van trainer Peter Bosz, maar na de return tegen Rangers FC staat er een hoop te gebeuren. 

PSV wil de focus leggen op de plaatsing voor de groepsfase voor de Champions League. Om dat te bereiken moet het volgende week woensdag winnen van Rangers. In de tussentijd heeft het een bod van ruim 20 miljoen euro van Burnley ontvangen voor Johan Bakayoko. PSV heeft daar nog niet op gereageerd, maar aannemelijk is dat PSV die bieding 'razendsnel van tafel veegt', zo is te lezen. 

De transfermarkt is nog een week open. Het ED spreekt de verwachting uit dat er nog een hoop staat te gebeuren bij PSV, 'een zinderend slot lonkt'. De komende vijf dagen is het nog stil. Mocht er bijvoorbeeld interesse zijn in Joël Drommel of Yorbe Vertessen, dan zijn de Eindhovenaren nu niet bereid om mee te werken aangezien zij nog van grote waarde kunnen zijn in jacht op CL-plaatsing. 

Waar PSV geen 'nee' op kan zeggen, is op een club die bereid is de vastgelegde 37 miljoen euro voor Ibrahim Sangaré te betalen. Het al langer geïnteresseerde Nottingham Forest kijkt nog of het dat bedrag op tafel kan leggen. Ook zijn er anderen gegadigden om de Ivoriaan in te lijven, maar die hebben tot op heden nog niet doorgepakt. 

Inkomende transfers
Mogelijk kan PSV komende week wel nieuwe aanwinsten verwelkomen. De Eindhovenaren willen graag Jarrad Branthwaite terughalen. De Everton-verdediger staat zelf ook welwillend tegenover een terugkeer, maar het is nog onduidelijk of PSV hem kan betalen. Waarschijnlijk kost hij meer dan 10 miljoen euro, een bedrag dat de ploeg van Bosz op dit moment niet zomaar kan ophoesten, vooral ook omdat Sangaré nog niet is verkocht.