Huntelaar gooide lijntje uit voor Ajax-terugkeer: 'Die dingen bevielen hem wel'

Huntelaar gooide lijntje uit voor Ajax-terugkeer: 'Die dingen bevielen hem wel'

25-08-2023 19:53
14

Urby Emanuelson is blij dat hij weer terug is bij Ajax. In het verleden sprak de voormalig speler van de Amsterdammers al met Klaas-Jan Huntelaar en toen er een plekje vrijkwam in de staf van Jong Ajax, is het snel gegaan.

Emanuelson heeft in de afgelopen jaren zijn eerste stappen in het trainersvak gezet bij FC Utrecht. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar Ajax, waar hij de assistent is van trainer Dave Vos. "Het is ontzettend leuk om weer terug te zijn, nu bij Jong Ajax", begint Emanuelson in gesprek met de clubkanalen. "Er is natuurlijk veel veranderd sinds ik ben vertrokken. Zeker in de eerste week moest ik nog even mijn plekje vinden."

Voor zijn terugkeer bij Ajax stond Emanuelson al in contact met technisch manager Huntelaar. "Hij vroeg aan me wat ik bij Utrecht allemaal deed. De dingen die ik daar deed, die bevielen hem wel. Het was eigenlijk iets waar de club naar op zoek was. Toen er een vacature vrijkwam in de staf van Jong Ajax is het balletje gaan rollen. Daarna is het best snel gegaan."

Naast zijn rol als assistent vervult Emanuelson ook een soortgelijke rol als bij Utrecht op De Toekomst. "Ik was bij Utrecht een beetje de schakel tussen het eerste elftal en de jeugdopleiding. Ik hield talent in de gaten en keek welke spelers interessant waren om door te schuiven. Dat past natuurlijk perfect in de filosofie van Ajax. Jong Ajax is een belangrijke ploeg, waar heel veel talent is. Het is aan ons om die op de juiste manier te prikkelen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: