Sparta doet zaken met City Group en huurt talentvolle middenvelder

Sparta doet zaken met City Group en huurt talentvolle middenvelder

31-08-2023 11:17 Laatste update: 12:27
13

Sparta Rotterdam heeft de komst van Metinho aangekondigd. De twintigjarige middenvelder wordt dit seizoen gehuurd van het Franse Troyes, dat eigendom is van de City Group en afgelopen seizoen degradeerde uit de Ligue 1. Metinho maakte dat niet van dichtbij mee, aangezien hij op huurbasis uitkwam voor Lommel SK. 

Metinho was tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen al stagespeler voor Sparta. Hij overtuigde de Rotterdammers van zijn kwaliteiten, maar het proces van het aanvragen van een werkvergunning nam veel tijd in beslag. Momenteel werkt de club er aan hem speelgerechtigd te krijgen. Waarschijnlijk is Sparta dat na de komende interlandbreak gelukt. 

Metinho is geboren in Congo, maar trok al snel naar Brazilië, waar hij voetbalde bij Madureira. Later maakte hij de overstap naar Fluminense, waarvoor hij ook debuteerde. Uitendelijk trok Troyes hem aan. Daarvoor speelde hij acht wedstrijden in het tweede elftal.

Gerard Nijkamp, de technisch directeur van Sparta, is blij met de komst van Metinho. "Metinho was ons al opgevallen als veelzijdige speler, iets dat we hebben teruggezien in de trainingen en oefenwedstrijden de afgelopen weken. Als centrale middenvelder draagt hij zowel aanvallend als verdedigend zijn steentje bij. Zo had hij afgelopen seizoen vier doelpunten en drie assists in 27 wedstrijden. De City Group, waar Troyes ook onderdeel van is, en Sparta zien in Metinho een speler die op termijn ook het traject kan volgen zoals we dit met Koki Saito zijn ingegaan", aldus Nijkamp in een bericht op de clubsite.