Mislintat reageert op Ajax-kritiek: 'Voor 160 of 170 miljoen euro verkocht'

Mislintat reageert op Ajax-kritiek: 'Voor 160 of 170 miljoen euro verkocht'

31-08-2023 19:52
134

Sven Mislintat heeft donderdagavond, vlak voor de Europa League-return van Ajax tegen Ludogorets, tekst en uitleg gegeven over zijn aan- en verkoopbeleid. De kritische geluiden probeert de technisch directeur minutieus te weerleggen.

Mislintat haalde deze zomer tien nieuwe spelers naar Amsterdam, voor bijna 100 miljoen euro. Op Deadline Day komt Sivert Mannsverk (zes miljoen) daar nog bij. De kritiek dat Ajax is veranderd in een koopclub, vindt de Duitser onterecht. "Kijk, het probleem is dat Ajax ook spelers moet verkopen", begint hij bij Ziggo Sport.

"We hebben voor 160 of 170 miljoen euro verkocht. Dan moet je ook spelers kopen, anders staat er niemand meer op het veld. Het moet de juiste balans zijn tussen spelers uit de eigen opleiding, zoals Jorrel Hato, Silvano Vos en Ammouricho van Axel Dongen, en spelers van buitenaf. Die discussie voeren we intern ook."

Ook het feit dat Mislintat kiest voor opvallend veel buitenlandse spelers, die zich niet op het hoogste niveau hebben bewezen, zorgt hier en daar voor gefronste wenkbrauwen. "Wait and see", drukte hij iedereen op het hart. "Mijn specialiteit is het herkennen van spelers op basis van kwaliteit, niet op basis van de competitie waarin ze spelen."

"Je moet moedig zijn", stelt Mislintat. "Dan kun je overal talenten met kwaliteiten." Hij haalt Shinji Kagawa aan, die hij vanuit Japan naar Borussia Dortmund haalde. "In mijn carrière heb ik veel spelers gehaald van kleinere competities en lagere niveaus en die hebben echt gepresteerd."