Steijn: 'We zijn klaar, het is wat het is, we gaan er het beste van maken'

Steijn: 'We zijn klaar, het is wat het is, we gaan er het beste van maken'

31-08-2023 20:18 Laatste update: 20:48
79

Ajax is klaar op de transfermarkt, stelt trainer Maurice Steijn. De trainer gaat in op het vertrek van Mohammed Kudus en geeft toe dat hij liever meer Nederlandse aanwinsten had willen verwelkomen.

Kudus werd eerder deze week verkocht aan West Ham United. "Hij is natuurlijk een speler voor wie het publiek naar het stadion komt. Geweldige individuele acties, die hij steeds meer ging koppelen aan rendement", zegt Steijn bij Ziggo Sport. "Het is nu aan de jongens die zijn gehaald om zijn gemis op te vangen." Carlos Forbs, Steven Berghuis en Georges Mikautadze zijn volgens Steijn de kandidaten op die positie.

Sivert Mannsverk komt hoogstwaarschijnlijk nog naar Amsterdam, maar daar blijft het bij. "Wij zijn klaar nu, dus het is prima", onthult Steijn. "Of ik tevreden ben? Zeker. We hebben de posities ingevuld die weggevallen zijn." Technisch directeur Sven Mislintat heeft de versterkingen vooral uit het buitenland gehaald. Steijn heeft nooit onder stoelen of banken geschoven dat hij graag Nederlandse spelers zag komen. "Ik heb mijn voorkeur uitgesproken."

"Om verschillende redenen is dat niet gelukt", vervolgt de trainer. "Het is wat het is, we gaan er met deze groep het beste van maken." Steijn wordt gevraagd of kwaliteit niet het belangrijkste aspect moet zijn om een speler te halen. "Tuurlijk, het gaat in eerste instantie om kwaliteit. Maar als je dezelfde kwaliteit kan halen met Nederlandse jongens, heeft dat mijn voorkeur."