Steijn reageert op Klaassen-exit: 'Weet zeker dat hij veel minuten had gemaakt'

Steijn reageert op Klaassen-exit: 'Weet zeker dat hij veel minuten had gemaakt'

01-09-2023 14:12
65

Ajax-trainer Maurice Steijn heeft voor het eerst gereageerd op de aanstaande Ajax-exit van Davy Klaassen. De middenvelder is hard op weg naar Internazionale en Steijn vertelt dat Ajax heeft meegedacht met de middenvelder.

Klaassen is momenteel al in Milaan om zijn transfer naar Inter af te ronden. Op een persconferentie geeft Steijn toe dat hij de Oranje-international niet meer terug verwacht. "De kans is natuurlijk groot dat Davy eraf gaat", aldus de trainer van Ajax. "Hij paste wel in mijn plannen qua persoonlijkheid, groepsdynamiek en Ajax-DNA. Ik weet ook zeker dat Davy heel veel minuten had gemaakt bij ons."

Tegen Ludogorets, Excelsior en Heracles heeft hij namelijk gespeeld. Maar ik kan me ook voorstellen dat hij meer wil, die gesprekken heb ik met hem gevoerd", gaat Steijn verder. "Ik heb hem uitgelegd dat de kans op veel basisplekken misschien niet zo groot is. Wij hebben ook aangegeven: met de fase waarin jij zit, als er dan echt iets heel moois langskomt, willen wij meedenken. Dat is gebeurd. Ik heb nog geen definitieve bevestiging, maar de kans is groot dat hij weg is."

Naar verluidt betaalt Inter in de eerste instantie geen transfersom voor Klaassen. Ajax kan alleen nog wat prestatiebonussen ontvangen als de routinier het goed doet in Italië.

DEADLINE DAY: Kijk nu de #DoneDeal-liveshow van vanochtend terug: