Mislintat trekt portemonnee: dit is de transfersom die Ajax betaalt voor Sosa

Mislintat trekt portemonnee: dit is de transfersom die Ajax betaalt voor Sosa

01-09-2023 14:44 Laatste update: 14:46
202

Het bedrag dat Ajax waarschijnlijk betaalt voor Borna Sosa is uitgelekt. VfB Stuttgart ontvangt acht tot tien miljoen euro voor de Kroatische linksback.

Volgens Voetbal International en het Algemeen Dagblad gaat het om een transfersom van acht miljoen euro, zonder bonussen. Volgens de Duitse tak van Sky is er 'ongeveer' tien miljoen euro gemoeid met de deal.

Sven Mislintat, technisch directeur van Ajax, heeft daardoor ruim twintig miljoen euro uitgegeven om de linksbackpositie te versterken. Onlangs kwam Gaston Avila voor 12,5 miljoen euro over van Royal Antwerp FC. De totale transferuitgaven deze zomer tikken de 110 miljoen euro aan.

Sosa is al onderweg naar Amsterdam, waar hij na zijn medische keuring een meerjarig contract zal ondertekenen. De rol van Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine lijkt nu definitief uitgespeeld. Maurice Steijn was niet tevreden over het tweetal.

De 25-jarige Sosa speelt sinds 2018 voor Stuttgart en kwam tot 115 wedstrijden. Hij stond ook in de belangstelling van onder meer Sevilla en Nottingham Forest.

DEADLINE DAY: Kijk nu de #DoneDeal-liveshow van vanochtend terug: