PSV maakt stunt compleet: Bella-Kotchap (21) nieuwe verdediger in Eindhoven

PSV maakt stunt compleet: Bella-Kotchap (21) nieuwe verdediger in Eindhoven

01-09-2023 23:01 Laatste update: 23:03
286

De kogel is door de kerk: PSV heeft zich op het allerlaatste moment versterkt met Armel Bella-Kotchap. De 21-jarige Duitser komt op huurbasis over van Southampton.

De eerste geruchten rond PSV en Bella-Kotchap kwamen bijna drie uur voor de transferdeadline voor de transfer op gang. Vervolgens ging het snel: PSV huurt de veelbelovende verdediger tot het einde van het seizoen van Southampton.

Eerder op Deadline Day zag Bella-Kotchap nog een transfer naar Bayern München in het water vallen. Dat de Duitse recordkampioen concrete interesse had, zegt veel over de toekomst die de Duitser wordt toegedicht. Vorig seizoen kon hij Premier League-degradatie niet voorkomen, maar Bella-Kotchap maakte de nodige indruk namens Southampton.

In juli werd Bella-Kotchap nog gelinkt aan Ajax, als kandidaat-opvolger van Jurriën Timber. De in Frankrijk geboren rechtspoot met Kameroense roots nam afgelopen winter met Duitsland deel aan het WK in Qatar. Southampton betaalde een jaar geleden tien miljoen euro voor hem aan VfL Bochum.

PSV mikte eerder de hele zomer op verdedigers als Zeno Debast (Anderlecht), César Montes (Espanyol), Jarrad Branthwaite (Everton) en Davinson Sánchez (Tottenham Hotspur). Uiteindelijk is het Bella-Kotchap geworden.