'Ik denk dat Ajax  gaat imploderen, Kroes maakt zich nu al grote zorgen'

'Ik denk dat Ajax gaat imploderen, Kroes maakt zich nu al grote zorgen'

02-09-2023 23:49 Laatste update: 23:51
426

Alex Kroes kan op 1 december beginnen als algemeen directeur van Ajax, meent Hugo Borst. De bestuurder zou zich nu al grote zorgen maken om de situatie in Amsterdam. 

Borst stelt tijdens de uitzending van De Eretribune te weten wanneer Kroes aan zijn taken begint in Amsterdam. "Alex Kroes verwacht 1 december echt te kunnen beginnen. Ik heb hem zelf niet gesproken, ik ken de beste man niet, maar ik heb van anderen gehoord dat hij zich heel grote zorgen maakt over wat er aan de gang is. Het is gruwelijk onrustig", meent de columnist, die het 'een teringzooi' noemt in de hoofdstad.

Ajax meldde in augustus al dat Kroes bestuurder wordt bij Ajax, maar vanwege een concurrentiebeding in het contract met AZ moet er worden gewacht tot de functie kan worden uitgeoefend. Borst ziet zelf niets meer terug van het klassieke Ajax. "De ruimte tussen de linies… een speler als Klaassen refereert nog aan de jeugdopleiding, maar die is nu weg. Ajax is echt een vreemdelingenlegioen. Dat kan best, zo werkt dat. Maar het is zo ver afgegleden van wat Ajax is… Ik denk dat Ajax implodeert", besluit Borst.