Arsenal is Manchester United de baas in fantastische topper in Londen

Arsenal is Manchester United de baas in fantastische topper in Londen

03-09-2023 19:32 Laatste update: 19:35
76

Arsenal heeft zondag de sensationele Premier League-kraker tegen Manchester United gewonnen. De ploeg van manager Mikel Arteta trok het duel in blessuretijd naar zich toe: 3-1.

United-manager Erik ten Hag ruimde onder meer basisplaatsen in voor ex-Ajacieden Andre Onana, Lisandro Martínez, Christian Eriksen en Antony. Die laatste vormde een voorhoede met Marcus Rashford en Anthony Martial. Aankoop Rasmus Hojlund nam op de bank plaats. Tyrell Malacia ontbrak in de selectie vanwege een blessure. Bij Arsenal vormden aanwinsten Declan Rice en Kai Havertz een middenveld met Martin Odegaard.

The Gunners dachten al snel te kunnen juichen in de Premier League-topper, maar Havertz maaide na dertien minuten over de bal in kansrijke positie. De thuisploeg oogde het gevaarlijkst in de openingsfase, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Eriksen verlegde het spel met een fraaie pass, waarna Rashford naar binnen sneed. De Engelse international schoot via de binnenkant van de paal raak: 0-1.

Daarmee was de clash definitief los en het antwoord van Arsenal volgde razendsnel. De formatie van manager Mikel Arteta combineerde soepel en speelde Odegaard vrij op de rand van het strafschopgebied. De Noor rondde beheerst af. De fans in het Emirates Stadium veerden opnieuw op toen Victor Lindelöf een hoge bal verkeerd inschatte en aan de zijlijn aan de noodrem trok bij Eddie Nketiah. De arbiter deed het echter af met geel.

In de tweede helft nam Arsenal meteen het initiatief. United had het even lastig, maar was via Rashord wel dichtbij de 1-2. Zijn rebound ging net naast. Aan de andere kant dachten ook The Gunners een uitgelezen mogelijkheid te krijgen. De bal ging op de stip na een overtreding op Martinelli, maar na ingrijpen van de VAR ging het Londense feestje niet door. 

Bij United viel Lisandro Martínez geblesseerd uit, waardoor Harry Maguire zijn opwachting maakte. Het zorgde voor een pijnlijk applaus in het Emirates Stadium. Ten Hag bracht ondertussen ook Hojlund, die na 72 minuten net niet goed bij de bal kon na een fraaie actie van Rashford. Aan de andere kant redde Onana op een enorme kans van Bukayo Saka van dichtbij.

Het spektakelstuk kon zodoende nog alle kanten op in de slotfase, hoewel de thuisploeg voetballend de overhand had. United leek toch de meest gelukkige te worden door een treffer van Alejandro Garnacho in de slotfase. De Argentijn stond echter buitenspel. Diep in blessuretijd trok vervolgens Arsenal de wedstrijd naar zich toe. Topaankoop Rice zorgde voor een grandioze ontknoping en liet het stadion ontploffen: 2-1. Gabriel Jesus maakte er vervolgens zelfs nog 3-1 van.

Arsenal heeft nu tien punten uit de eerste vier duels, United heeft vier punten minder.