Uitspraken Neymar over 'heltijd' in Parijs ontkracht: 'Het zijn echt huilbaby's'

Uitspraken Neymar over 'heltijd' in Parijs ontkracht: 'Het zijn echt huilbaby's'

04-09-2023 10:15
19

Neymar kijkt zeker niet heel positief terug op zijn tijd bij Paris Saint-Germain. Het enige lichtpuntje was dat zijn vriend Lionel Messi met hem samenspeelde, maar in gesprek met O Globo vertelt de Braziliaan dat hij en zijn Argentijnse compaan door een hel zijn gegaan.

"We zijn door een hel gegaan in Parijs", vertelt Neymar over de periode van het tweetal. De Braziliaan vond ook de PSG-fans Messi schandalig behandelden. "Hoe groot hij ook is, deze man vecht om het maximale te bereiken. In Frankrijk vergaten ze dat hij ook maar een mens is. Dat hij ook traint, boos kan worden of verdriet voelt. Ik was blij toen ik zag dat hij het WK won. Gerechtigheid, hij verdiende het om zijn carrière zo af te sluiten."

Neymar en Messi wonnen bij Barça zo veel, dat het ze bij PSG ook irriteerde dat de Champions League maar niet wilde lukken. "We raakten er van streek, want we waren niet zomaar naar Frankrijk gekomen. We wilden ons best doen, kampioen worden, prijzen winnen en historie schrijven. Daarom zijn we weer samen gaan spelen. We wilden absoluut de Champions League, maar het is helaas niet gelukt. Dat doet pijn."

Oud-voetballer Robert Pirès had nog wel het één en ander te zeggen over de uitspraken van het tweetal. De voormalig speler van onder andere Arsenal en Olympique Marseille speelde zelf nooit in Parijs, maar weet er genoeg over om de uitspraken van Neymar en Messi ongegrond te vinden. "Ik noem het huilbaby’s", vertelt Pirès bij Canal Foot