Koeman gaat in op Saudische transfer Wijnaldum: 'Dat zeg ik niet bij voorbaat'

Koeman gaat in op Saudische transfer Wijnaldum: 'Dat zeg ik niet bij voorbaat'

04-09-2023 18:13
86

Georginio Wijnaldum blijft ook na zijn transfer naar Saudi-Arabië een optie voor het Nederlands elftal. Ronald Koeman sluit de deur nog niet voor de 32-jarige middenvelder.

Wijnaldum, die maandag opdook bij Feyenoord, verruilde Paris Saint-Germain voor Al-Ettifaq, de club van manager Steven Gerrard. "Gini heeft mij gebeld, daar wil ik niet te veel over uitweiden", zegt Koeman op de persconferentie. "Het is duidelijk dat hij moest kiezen tussen trainen met het tweede elftal van PSG plus het weekend vrij te zijn en voetballen. Want PSG vroeg een dusdanig bedrag dat andere clubs in Europa hem niet konden of wilden halen."

Dat Wijnaldum voor Saudi-Arabië kiest, betekent niet dat zijn kansen bij Oranje zijn verkeken. "Marcelo Brozovic, Aleksandar Mitrovic en Cristiano Ronaldo spelen daar ook en komen volgens mij ook nog voor hun nationale team uit", aldus Koeman. "Dus ik zeg niet bij voorbaat dat Saudi-Arabië een competitie is waar ik geen spelers van oproep. Totaal niet. Maar Wijnaldum heeft natuurlijk lange tijd niet gespeeld. Hij moet gaan spelen. Dan zien we het wel."

Koeman snapt het standpunt van Wijnaldum, maar verbaast zich wel over jongere spelers die ook voor het grote geld in Saudi-Arabië kiezen. "Dat is vreemd, is mijn persoonlijke mening. Ik snap dat het financiële plaatje voor veel spelers ook heel belangrijk is, maar persoonlijk zou ik in Europa bij een grotere club willen blijven. Maar je moet ieders keuze respecteren."

Een waardeoordeel over de keuze voor Saudi-Arabië wil Koeman sowieso niet vellen. Het land ligt onder vuur vanwege het gebrek aan mensenrechten. "Dat moet iedereen voor zichzelf weten. Er is denk ik zoveel verkeerd in de wereld. Niet alleen daar, maar ook op andere plekken. Als je echt rechtlijnig zou zijn, denk ik dat je meerdere plekken moet ontzien."

"Het is niet aan mij om te vertellen wat Wijnaldum wel of niet moet doen, dat is zijn keuze. Hij had zelf ook liever in Europa gespeeld", besluit Koeman.