Spaanse Hermoso klaagt veelbesproken Rubiales aan na kus op mond

Spaanse Hermoso klaagt veelbesproken Rubiales aan na kus op mond

6 september - 16:37
171

Jennifer Hermoso heeft een officiële klacht ingediend bij het Spaanse Openbaar Ministerie. De voetbalster beschuldigt de voorzitter van de Spaanse voetbalbond Luis Rubiales aan voor aanranding. Dat meldt AS woensdagmiddag.

Na de gewonnen finale van Spanje op het WK tegen Engeland (1-0) gaf Rubiales een kus op de mond van Hermoso. Na het feest liet ze weten daar niet van gediend te zijn. Nu heeft Hermoso een klacht ingediend, waardoor er strafrechtelijk onderzoek kan worden gedaan. De Spaanse sportkrant schrijft dat het nationale gerechtshof van Spanje zich zo snel mogelijk zal buigen over de vraag of de kus gezien moet worden als seksuele geweldpleging of niet.

De bondsvoorzitter gaf eerder aan dat hij de kus gaf uit 'uitbundigheid', waarna hij zijn excuses aan bood. Aftreden wilde hij echter niet. "Het was een spontane wederzijdse kus. Ik zal vechten tot het einde. Het gaat hier niet om gerechtigheid, maar om een sociale executie", zei Rubiales. Voorlopig is de voorzitter geschorst door de FIFA.