De Roon stelt Koeman niet teleur en scoort bij Oranje: 'Onkruid vergaat niet hè'

De Roon stelt Koeman niet teleur en scoort bij Oranje: 'Onkruid vergaat niet hè'

07-09-2023 23:57
19

Marten de Roon kan terugkijken op een voor hem historische overwinning tegen Griekenland. De middenvelder van Atalanta Bergamo maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van Oranje. Na afloop vertelt De Roon over zijn kijk op het systeem van Oranje en zijn basisplaats daarin.

"Onkruid vergaat niet hè", grapt De Roon bij de NOS over zijn basisplek. "Het gaat niet altijd om de beste spelers, maar ook om jongens die anderen beter kunnen laten functioneren. Ik denk dat ik met Frenkie de Jong altijd wel een goed koppeltje ben en dat we een aardige tandem vormen. Eerder was ik ook niet altijd een vaste basisspeler, maar ik kan bijvoorbeeld wel Denzel Dumfries zijn plek overpakken zodat hij mee naar voren kan en die assists kan geven."

Voor De Roon is het 5-3-2-systeem ook niet onbekend en de middenvelder kan zich wel vinden in deze tactiek. "Het voelt zekerder als je wel de juiste dingen doet. Zo’n systeem kan heel positief werken. Soms is het ook wel eens goed om degelijk te zijn. Het is ook de taak van de bondscoach om spelers het meest in hun kracht te laten spelen. Ik ben wel een fan van dit systeem en met de kwaliteiten van deze spelers kunnen wij dit prima."

De Roon had na afloop van de wedstrijd ook op X zijn lolbroek aan. Op het platform deelt hij regelmatig grappige quotes en ook bij zijn debuutgoal had de middenvelder een pakkende tekst. 'Eerste goal voor Oranje, eindelijk begonnen aan mijn reeks om Robin van Persie te verbeteren', doelt De Roon op het doelpuntenrecord van de oud-spits.