'Minimumloon bij Ajax, kleine bijdrage voor andere speelsters: 'Keuze van club''

'Minimumloon bij Ajax, kleine bijdrage voor andere speelsters: 'Keuze van club''

15 september - 10:58
189

Daphne Koster plaatst haar vraagtekens bij het salaris dat sommige speelsters verdienen in de Vrouwen Eredivisie. De manager vrouwenvoetbal van Ajax ziet dat een aantal speelsters op het hoogste niveau niet eens een contract heeft.

In een interview met ESPN wordt Koster gevraagd naar de lage lonen in de Vrouwen Eredivisie. Volgens de betaalzender is 'het minimumloon de norm bij Ajax', terwijl bij sommige andere clubs alleen een reiskostenvergoeding of hele kleine bijdrage geven aan hun speelsters. "Als je het mij vraagt, begrijp ik niet zo goed dat speelsters in de Eredivisie nog geen contract hebben", reageert Koster.

"Het is uiteindelijk een keuze van een club, omdat het niet een bepaald bedrag vrij wil maken voor de speelsters. Blijkbaar vinden ze het dan niet belangrijk genoeg om ze te faceliteren. Daar kunnen meerdere redenen voor zijn. Ik vind, in deze tijd met de budgetten waarmee voetbalclubs werken, dat ze zich wel achter de oren mogen krabben: hoe belangrijk vind je het dat jongens en meiden bij je club willen horen?", besluit de manager vrouwenvoetbal van Ajax.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s