Steijn: 'Ik was niet tevreden over Tahirovic, Vos brengt bravoure'

Steijn: 'Ik was niet tevreden over Tahirovic, Vos brengt bravoure'

22-09-2023 00:02 Laatste update: 01:58
69

Maurice Steijn is voorzichtig positief na de remise van Ajax tegen Olympique Marseille in de Europa League. De trainer houdt zich vooral vast aan de positieve punten.

"Het glas is bij mij altijd halfvol", reageert Steijn voor de camera van ESPN, waarna hij dat toelicht. "De spirit die het team heeft getoond. Ze hebben de rug gerecht na een hectische week. Ik heb eenheid gezien, ik heb een team gezien dat voor elkaar geknokt heeft. Natuurlijk zijn er dingen fout gegaan en had je het na de 3-2 moeten beslissen, maar dat is voetbal. Ik probeer hier vooral de positieve dingen uit te halen."

Tekst gaat verder onder video

Steijn erkent wel dat er onder meer met het oog op de restverdediging nog werk aan de winkel is. "Het lag helemaal open, maar de rode draad is denk ik dat we zelf heel slordig waren. We leveren een aantal ballen heel makkelijk in op het middenveld, terwijl beide backs weg waren. Heel veel aanvallen leidden we zelf in. Daar moeten we zeker kritisch naar kijken en dat hebben we in de rust gecorrigeerd."

Daarmee doelt Steijn ook op het inbrengen van Silvano Vos voor Benjamin Tahirovic. "Ik was niet tevreden over Tahirovic. Ik vond hem heel slordig aan de bal en ook niet goed genoeg in de duels. Dan heb je een aantal keuzes, maar Vos is een jongen die stevig op zijn voeten staat, sterk in de duels is en die branie en bravoure meebrengt. Ik vond dat we dat nodig hadden op het middenveld. Hij heeft het goed ingevuld. Het is jammer van de rode kaart. De eerste gele kaart was onzin, dat was niet eens een overtreding. De tweede was jeugdige naïviteit."

De blik van Ajax gaat nu op De Klassieker. Steijn ziet voldoende lichtpunten ten opzichte van de harde nederlaag tegen FC Twente. "Sowieso het aantal kansen dat we gecreëerd hebben. En we hebben tot het laatst geknokt met tien man. Dat lieten we afgelopen zondag niet zien, nu wel. Natuurlijk kijken we ook met een kritisch oog, want het had ook 7-7 kunnen worden. Maar dit bied wel houvast voor zondag."