Interim-coach Ajax-opponent Marseille: 'Wist dat het team resultaat zou halen'

Interim-coach Ajax-opponent Marseille: 'Wist dat het team resultaat zou halen'

22-09-2023 07:24 Laatste update: 07:43
1

Na afloop van het 3-3 gelijkspel tussen Ajax en Olympique Marseille laat interim-trainer van Marseille, Jacques Abardonado, tegenover het Franse La Provence zijn licht schijnen over de wedstrijd. De Fransman prijst de prestatie van zijn spelers, die na een 2-0 achterstand toch een punt wisten te halen.

Abardonado staat als interim-trainer voor de groep bij Marseille, nadat Marcelino eerder deze week opstapte. Hij is trots op zijn spelers, al is hij ook van mening dat zijn team had kunnen winnen. "We kregen de goals vrij snel tegen, maar na de vlotte aansluitingstreffer wist ik dat het team resultaat zou halen. De spelers hebben vastberadenheid getoond, de juiste reactie na wat er deze week is gebeurd."

Op de vraag of hij tactisch veranderingen had doorgevoerd, antwoordt Abardonado bevestigend. "Ounahi en Harit startten weer eens in de basis, omdat het met hen makkelijker is om balbezit te houden. Als er een nieuwe coach komt, is het logisch dat er dingen veranderen. Verder heb ik mijn spelers gezegd dat we hier kwamen om te winnen, dat we moesten aanvallen. Niet terugdeinzen, maar vooruit spelen."