West Ham gebruikte Heitinga en andere oud-Ajacied in deals met Kudus en Álvarez

West Ham gebruikte Heitinga en andere oud-Ajacied in deals met Kudus en Álvarez

01-10-2023 18:10
26

David Moyes heeft een boekje opengedaan over hoe de transfers van Mohammed Kudus en Edson Álvarez, die deze zomer beiden naar West Ham United vertrokken, tot stand zijn gekomen. Manager Moyes voerde daarvoor meerdere gesprekken met John Heitinga en schakelde ook de hulp in van voormalig Ajacied Steven Pienaar. 

Moyes gaat in gesprek met The Evening Standard in op het tweetal transfers. De manager van The Hammers erkent dat hij gedurende de afgelopen zomer veel gesprekken heeft gevoerd met Heitinga, inmiddels zijn assistent-trainer bij Londense club en daarvoor interim-trainer bij de Amsterdammers. "Ik heb gevraagd welke spelers van Ajax wellicht interessant zouden kunnen zijn", vertelt de Engelse oefenmeester. 

Door die gesprekken kwam Moyes te weten dat Álvarez graag wilde vertrekken bij Ajax. Ook belde Moyes met Pienaar. De twee werkten in het verleden lang samen bij Everton. "Ik kende hem nog uit mijn tijd bij Everton en vroeg hem of hij nog meer informatie had." Uiteindelijk raakte Ajax zowel Álvarez als Kudus kwijt aan West Ham. Laatstgenoemde maakt erg veel indruk op zijn nieuwe leermeester. "Mo is er klaar voor, daar twijfel ik niet aan. Ik denk dat hij er klaar voor was toen hij hier kwam, hij had geen wedstrijden of training nodig, dat had hij allemaal al gedaan. Hij is er klaar voor en wanneer we de juiste kansen en momenten zien, zullen we hem gebruiken."