Steijn geeft opstelling Ajax prijs: Nu bouwen aan vaste formatie

Steijn geeft opstelling Ajax prijs: "Nu bouwen aan vaste formatie"

04-10-2023 18:50
31

Ajax-trainer Maurice Steijn heeft zijn opstelling voor het Europa League-duel met AEK Athene alvast prijsgegeven. Benjamin Tahirovic keert terug in het elftal als vervanger van Silvano Vos.

Het talent uit de eigen jeugdopleiding maakt momenteel een goede indruk, maar tegen Olympique Marseille pakte hij na zijn invalbeurt twee gele kaarten. Hij is daardoor geschorst voor de tweede groepswedstrijd in Griekenland. Tahirovic, die zijn plekje was kwijtgeraakt aan Vos, krijgt nu een nieuwe kans.

Steijn wil verder niet aan zijn opstelling sleutelen. "Je ziet de laatste twee, drie wedstrijden al steeds meer vaste dingen erin komen. Achterin was ik nog aan het zoeken, dat heb ik ook nooit onder stoelen of banken gestoken. Want ik vond en vind dat we te veel doelpunten tegen krijgen en te veel kansen weggeven. Maar ik denk dat de rest redelijk staat. Dan kun je nu redelijk gaan bouwen aan een vaste formatie."

"Dat wil niet zeggen dat deze jongens, op die ene wisseling na, de komende vijf wedstrijden spelen, maar het is niet meer de bedoeling om zoveel door elkaar heen te gooien als in het begin van het seizoen", vervolgt Steijn. "Soms was dat noodgedwongen en soms wilde je kijken wat dat bracht, maar we hebben nu wel redelijk inzicht in het gros van het elftal."

De opstelling van Ajax tegen AEK Athene: Gorter; Rensch, Sutalo, Avila, Hato; Tahirovic, Taylor, Berghuis; Forbs, Brobbey, Bergwijn