Gravenberch en Frimpong op stoom in Europa, Padt schuttert

Gravenberch en Frimpong op stoom in Europa, Padt schuttert

05-10-2023 23:05
7

Ryan Gravenberch heeft donderdag een belangrijk steentje bijgedragen aan de Europa League-zege van Liverpool tegen Union Sint-Gillis. De Nederlandse middenvelder maakte zijn eerste doelpunt voor The Reds. Ook Jeremie Frimpong was trefzeker. Daarmee zette hij Bayer Leverkusen op het goede spoor.

Liverpool - Union Sint-Gillis 2-0
Gravenberch was de enige Nederlander aan de aftrap bij Liverpool. Virgil van Dijk kreeg rust en Cody Gakpo is geblesseerd. De ex-Ajacied brak kort voor rust de ban tegen Union Sint-Gillis. Doelman Anthony Moris van de Belgen kreeg een schot van Trent Alexander-Arnold niet onder controle, waarna Gravenberch er als de kippen bij was: 1-0. In de tweede helft bleef Union nog lang in de wedstrijd, maar in blessuretijd maakte Diogo Jota aan alle spanning een einde.

Wedden

Meer odds

Liverpool gaat met zes uit twee aan kop in groep H. Het Toulouse van spits Thijs Dallinga volgt met vier punten na een 1-0 zege op LASK Linz. De Nederlander gaf een assist op matchwinner Gabriel Suazo.

Molde FK - Bayer Leverkusen 1-2
Bij Bayer Leverkusen eiste Jeremie Frimpong een hoofdrol op in het duel bij Molde FK. De vleugelverdediger, die hoopt op een uitnodiging voor Oranje, zette na een klein kwartier goed druk, veroverde de bal en maakte het zelf af: 0-1. Niet veel later verdubbelde Nathan Tella de score voor de Bundesliga-koploper, waarna het niet meer spannend werd in Noorwegen. Daarvoor kwam de goal van Emil Breivik te laat.

De ploeg van trainer Xabi Alonso blijft foutloos in de Europa League. Datzelfde geldt voor Qarabag. Molde en BK Häcken staan nog met lege handen.

Conference League
FC Nordsjaelland - Ludogorets 7-1
Sergio Padt beleefde een bijzonder pijnlijke avond in Denemarken. De doelman van Ludogorets kreeg liefst zeven goals om de oren tegen FC Nordsjaelland. Hij ging zelf al snel in de fout, waarmee het hek van de dam bleek.