Mislintat wil niet reageren op suggestie van verdampte 29 miljoen

Mislintat wil niet reageren op suggestie van verdampte 29 miljoen

06-10-2023 23:34 Laatste update: 07-10-2023 00:05
82

Op vrijdagmiddag publiceerde De Telegraaf een interview met wetenschapper Marije Haeck, die met haar databureau BEBR gespecialiseerd is in marktwaardes en transfersommen in het voetbal. Haeck stelde dat Ajax zichzelf zeker 29 miljoen euro had kunnen besparen, omdat het te fors zou hebben betaald voor het merendeel van de aankopen. Sven Mislintat, verantwoordelijk voor de aankopen, onthoudt zich van commentaar.

Mislintat werd onlangs uit zijn functie als technisch directeur gezet bij Ajax. De Telegraaf vroeg de Duitser om een reactie op de bevindingen van Haeck, maar dat weigerde hij. 'De ontslagen directeur voetbalzaken van Ajax werd gebeld, maar nam niet op', aldus Ajax-watcher Mike Verweij. 'Na een WhatsApp-bericht met het verzoek contact op te nemen, belde hij niet terug. De later doorgestuurde vragen onder andere of hij het ermee eens is dat Ajax bij de twaalf transfers heeft overbetaald en of hij daar spijt van heeft, beantwoordde hij niet', vervolgt Verweij.

Het model van Haeck wijst uit dat Ajax bijna 29 miljoen euro te veel heeft betaald: 'Er waren vier transfersommen redelijk marktconform: die voor Josip Sutalo, Anton Gaaei, Jakov Medic en Sivert Mannsverk. Borna Sosa was volgens onze formule een goede deal. Maar voor de rest is zwaar overbetaald, met als uitschieter Gaston Avila, voor wie bijna drie keer de waarde is betaald.'

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: