Adelaarshorst-mythe blijft in stand: Go Ahead dendert over Heracles heen

07-10-2023 21:50 Laatste update: 21:50
16

De Adelaarshorst blijkt ook dit seizoen een onneembare vesting. Go Ahead Eagles wint zijn vierde thuiswedstrijd overtuigend. Met ruime cijfers werd Heracles Almelo opzij gezet: 4-0.

Go Ahead speelde dit seizoen al thuis tegen FC Volendam (4-1), sc Heerenveen (3-2) en Fortuna Sittard (3-0). Ook in het vierde thuisduel blijven de punten in Deventer. De ploeg van René Hake schoot uit de startblokken. Smaakmaker Willum Willumsson kopte de thuisploeg na een ingestudeerde vrije trap van Philippe Rommens binnen het kwartier op voorsprong.

Drie minuten na de openingstreffer was het weer raak. Uit een standaardsituatie belandde de bal voor de voeten van de geplaagde spits Victor Edvardsen, die nog geen enkele keer wist te scoren. De Zweed dacht niet na en schoot de bal kiezelhard achter doelman Michael Brouwer. In het restant van de eerste helft had Go Ahead voldoende kansen om de score verder uit te breiden, maar daar slaagde de ploeg niet in.

In het tweede bedrijf wilde Heracles nog wat van de wedstrijd maken. Mede door egoïstische keuzes in de voorhoede kwam de aansluitingstreffer er niet. Aan de andere kant werd er nog wel gescoord. Supersub Sylla Sow maakte aan alle illusies van Heracles een eind en schoot de 3-0 tegen de touwen. Sow is de eerste Go Ahead-speler ooit die als invaller vier keer scoort in één Eredivisie-seizoen.

Na de beslissing was het tijd voor een feestje in Deventer. "Hake, Hake, we worden kampioen", galmde van de tribunes. Aanvoerder Bas Kuipers zorgde in de slotfase voor de kers op de taart, door de 4-0 binnen te schieten. Go Ahead nestelt zich door de zege stevig in het linkerrijtje van de Eredivisie. De ploeg van Hake heeft dertien punten uit acht wedstrijden.