Van Hooijdonk, Afellay en Hake wijzen 'ongelooflijke' uitblinker aan tegen Ajax

Van Hooijdonk, Afellay en Hake wijzen 'ongelooflijke' uitblinker aan tegen Ajax

08-10-2023 23:51 Laatste update: 09-10-2023 06:25
52

Pierre van Hooijdonk, Ibrahim Afellay en René Hake zijn onder de indruk van Jordy Clasie na Ajax - AZ. Het drietal zag de captain van de Alkmaarders uitblinken en heersen over het middenveld in de Johan Cruijff Arena.

AZ won zondag met 1-2 van Ajax en volgens Van Hooijdonk heeft dat zeker ook te maken met het goede optreden van Clasie. "Het leek wel alsof hij met een sigaar in zijn mond speelde vanmiddag", doelt Pi-Air op de rust die Clasie uitstraalde. "Echt ongelofelijk: hij doorziet en ziet alles. En zelf in de passing is hij geweldig."

Afellay laat aan de hand van beelden zien dat de middenvelder van AZ inderdaad een sterke partij speelde. "Hij is wel echt de strateeg bij AZ. De as is altijd dicht en daar zorgt hij voor. Hij is wel echt dé man bij AZ, die de boel op sleeptouw neemt. AZ speelde niet eens zo goed."

Hake, die met zijn Go Ahead Eagles dit seizoen al tegenover Clasie stond, is het eens met zijn tafelgenoten. "Als je ziet hoeveel ballen hij onderschept, die ze tussen de linies willen spelen... AZ krijgt ook heel weinig doelpogingen tegen en dat heeft hier wel mee te maken, denk ik."