'Verbaasd en verbolgen' FC Utrecht compenseert fans en gaat verhaal halen

'Verbaasd en verbolgen' FC Utrecht compenseert fans en gaat verhaal halen

10-10-2023 10:06
65

FC Utrecht gaat de ticketkosten van de meegereisde fans voor het duel met FC Volendam terugbetalen. Fans van Utrecht werden vrijdagavond gedupeerd, nadat Lieke Sievers, burgemeester van Edam-Volendam, amper twee uur voor de wedstrijd besloot dat uitsupporters niet welkom waren.

Op dat moment reed de buscombi al. De gedupeerde supporters krijgen het volledige aankoopbedrag terug, maakt Utrecht op de clubsite bekend. De Domstedelingen hebben een verzoek bij de gemeente Edam-Volendam ingediend om meer inzicht te krijgen in de redenen van dit besluit. Utrecht liet eerder al weten 'verbaasd en verbolgen' te zijn.

"Onze supporters die een kaart hebben gekocht en plotseling geweerd zijn, verdienen een compliment voor de wijze hoe er met dit onbegrijpelijke besluit is omgegaan", laat algemeen directeur Thijs van Es weten. "Velen hebben hun weg gevonden naar het Supportershome, anderen hebben op diverse plekken de wedstrijd bekeken. Het staat buiten kijf dat deze uitsupporters, na een verpeste vrijdagavond, financieel gecompenseerd worden voor de gemaakte kosten. Wij proberen deze kosten te verhalen op de Gemeente Edam-Volendam. Ongeacht die afwikkeling, krijgen onze uitsupporters hun geld terug."

Utrecht verloor met 1-0 van FC Volendam. De ploeg van Ron Jans is daardoor hekkensluiter van de Eredivisie.