Optimistische Jans wijst naar FC Groningen: 'Ik durf wel zo eigenwijs te zijn'

Optimistische Jans wijst naar FC Groningen: 'Ik durf wel zo eigenwijs te zijn'

10-10-2023 14:56
52

Ron Jans blijft optimistisch over de toekomst van FC Utrecht, ook al staat de club momenteel laatste in de Eredivisie. De vergelijking met het lot van FC Groningen, dat vorig seizoen degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie, wordt gemaakt, al ziet Jans duidelijke verschillen met de situatie in de Domstad, zo vertelt hij aan De Telegraaf. 

"Een ding is dat ze (FC Groningen, red.) veel later afscheid namen van de trainer dan wat nu bij FC Utrecht is gebeurd. We hebben nu veel meer tijd om het om te draaien dan als een trainerswissel in december zou plaatsvinden. Ik voel dat ik als trainer steun heb van de staf, de selectie en de omgeving", stelt Jans, die onlangs de ontslagen Michael Silberbauer opvolgde. De trainer voegt op korte termijn een mental coach aan de staf toe om de mentale gesteldheid van het team te verbeteren. 

Hoewel Utrecht met drie punten uit acht wedstrijden de laatste plaats bezet in de Eredivisie, maakt Jans zich nog geen zorgen. "Ik durf wel zo eigenwijs te zijn om te zeggen dat deze selectie, waar ook best wel wat aan mankeert, beter is dan die van FC Groningen vorig jaar. Maar dat moet zich wel gaan vertalen in resultaten."

Na de interlandperiode vervolgt FC Utrecht de competitie met een thuiswedstrijd tegen Ajax. 

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: