Olij al bekend met familie Koeman voor Oranje-oproep: 'Carpoolden altijd samen'

Olij al bekend met familie Koeman voor Oranje-oproep: 'Carpoolden altijd samen'

11-10-2023 10:55
38

Nick Olij mag deze interlandperiode voor het eerst aansluiten bij Oranje en daar is de sluitpost maar wat blij mee. De doelman van Sparta wil genieten, maar is ook met een duidelijk doel gekomen. De familie van Ronald Koeman is in ieder geval niet onbekend voor Olij.

"De bondscoach heb ik nog nooit gesproken. Dat zal in Zeist voor het eerst gebeuren", vertelt Olij over zijn band met de familie Koeman tegen Nu.nl. Bij TOP Oss keepte de Sparta-goalie wel samen met Ronald Koeman Jr. "Als keepers van TOP carpoolden we altijd samen naar de club. Ik heb nu nog steeds goed contact met Ronald. Toen ik afgelopen vrijdag hoorde dat ik geselecteerd was voor Oranje, stuurde hij me een bericht over hoe leuk hij het voor me vond."

Olij deed nu al een paar trainingen mee met Oranje en de doelman kijkt zijn ogen uit. "Het is genieten om met zulke topspelers op het veld te staan, maar ik ben hier ook met een reden. Dat is presteren. Ik wil op de training laten zien wat ik kan. Mijn handen laten spreken. Ik denk nu nog niet aan mijn debuut."

Toch hoopt Olij dat hij vaker bij Oranje kan komen. Al denkt hij dat een transfer daarbij wel een hoop kan helpen. "Als ik veel vaker bij de selectie van Oranje wil zitten, zal ik een stap moeten zetten, denk ik. Wat voor club, weet ik niet precies. Gewoon een stap naar een hoger niveau."