Genee krijgt 'boze berichten' na Ajax-lofzang Derksen: 'Beetje een luchtfietser'

Genee krijgt 'boze berichten' na Ajax-lofzang Derksen: 'Beetje een luchtfietser'

12-10-2023 07:27
127

De lofzang van Johan Derksen over de beoogde Ajax-directeur Marijn Beuker is met gemengde gevoelens ontvangen, zo onthult Wilfred Genee bij Vandaag Inside. De presentator stelt dat hij berichten kreeg 'van allemaal mensen die een beetje boos waren'.

Het nieuws dat Beuker het technische beleid bij Ajax moet gaan hervormen, zorgde voor complimenten van Derksen. Genee weet dat niet iedereen zich daarin kon vinden. "De één zegt: het is een beetje een luchtfietser. De ander zegt: hij kan echt wel wat", reageert hij woensdagavond.

Derksen staat desondanks achter zijn woorden. "Die man heeft het bij AZ echt laten zien. Ik heb hem toen vrij kritisch in de gaten gehouden. Ik had nog nooit van hem gehoord. Hij heeft als voetballer totaal geen verleden, maar hij heeft het op een wetenschappelijke manier hartstikke goed neergezet. Toen hij wegging, stond daar de beste jeugdopleiding van Nederland, terwijl Ajax die eer altijd opstreek. Hij toont het aan: er breken bij AZ doorlopend spelers door."

Beuker vindt onder meer dat jeugdspelers niet te veel gecoacht moeten worden. Daar kan Derksen zich in vinden. "Ik laat mijn hond altijd uit, bij het voetbalveld. Op de zaterdag zijn er kinderen aan het voetballen. Dan hoor je alleen maar vaders krijsen wat Jantje moet doen. Dan denk ik: laat die kinderen voetballen. Die vaders staan gewoon niet toe dat die kinderen zelf creatieve oplossingen zoeken. Hij (Beuker, red.) is niet het grootste tv-genieke idool, maar hij zegt wel verstandige dingen."