PSV-iconen hebben schik én medelijden: 'Ajax naar klote, standbeeld Mislintat'

PSV-iconen hebben schik én medelijden: 'Ajax naar klote, standbeeld Mislintat'

12-10-2023 08:13 Laatste update: 12:00
245

Willy en René van de Kerkhof komen terug op hun harde kritiek op Jordan Teze. De PSV-coryfeeën zagen de verdediger in het Eredivisie-duel bij Sparta (0-4 winst) een uitstekende indruk maken.

Een week eerder oordeelden de broers nog dat het spel van Teze 'om te huilen was'. "Ere wie ere toekomt", reageert Willy bij Omroep Brabant. "Tegen Sevilla speelde hij heel redelijk en maakte hij de 2-2. Tegen Sparta was hij zelfs één van de besten op het veld. Ik was zelfs trots dat hij zo goed speelde. Zo moet hij spelen!"

"Hij speelde tegen Sparta een puike wedstrijd", oordeelt ook René. "Ik vond Jerdy Schouten de beste op het veld, maar Teze was ook echt één van de beteren. Hij schoot zelfs bijna een bal van heel ver in de kruising." De clubiconen zijn daarmee flink van mening veranderd in een week tijd. "Misschien wilden wij hem inderdaad even op scherp zeztten", lacht Willy.

De broers laten zich ook uit over rivaal Ajax, dat naar de zestiende plaats is gezakt. "Toch gek hoe één Duitser er in zo'n korte tijd zo'n puinhoop van kan maken", wordt gewezen naar de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat. "Ik sprak met mijn oude makker Hugo Hovenkamp (clubicoon van AZ, red.) en die zei dat we een standbeeld moeten neerzetten voor die Mislintat", aldus René. "Want die man heeft in zijn eentje Ajax naar de kloten geholpen."

"Die volgende wedstrijd tegen Utrecht wordt een degradatiekraker. Dat wordt me een potje hoor!", lachen de broers, die toch ook medelijden hebben met Ajax. "Het duurt echt wel een paar jaar voor daar weer een topteam staat."