'Barça in spanning: brace gaat van enkel De Jong, hoop voor El Clásico'

'Barça in spanning: brace gaat van enkel De Jong, hoop voor El Clásico'

12-10-2023 08:54
12

FC Barcelona houdt de adem in, want maandag wordt de enkelbrace van Frenkie de Jong verwijderd. Dan moet duidelijk worden of er nog een kans is dat de Nederlandse spelmaker in actie kan komen in de cruciale El Clásico tegen Real Madrid.

De Jong moest zich bijna drie weken geleden met een enkelblessure laten wisselen in het La Liga-duel met Celta de Vigo. Aanvankelijk werd gevreesd voor een absentie van vijf à zeven weken, waardoor er al voorzichtig een streep werd gezet door zijn inzetbaarheid tegen Real Madrid op 28 oktober. Zijn herstel lijkt echter voorspoedig te verlopen, meldt Mundo Deportivo.

Volgens de sportkrant hopen Barça en Xavi nu stiekem toch over De Jong te kunnen beschikken tijdens de clash met de aartsrivaal. De trainer heeft intern laten blijken dat hij de 26-jarige ex-Ajacied als een sleutelspeler beschouwt voor El Clásico. Tegelijkertijd wil niemand in Barcelona het risico lopen dat De Jong te snel terugkeert, zijn blessure verergert en straks nog langer uit de roulatie is.

De La Liga-kampioen wacht daardoor in spanning af wat het oordeel van de medici is als maandag de brace van zijn enkel gaat. Ook De Jong zelf speelt een belangrijke rol. De Oranje-international staat erom bekend dat hij over alles goed en analytisch nadenkt, waardoor zijn mening hoog wordt aangeslagen. Het is duidelijk dat Xavi tot het laatste moment zal hopen op het meespelen van de 'essentiële' De Jong, stelt MD.

Real Madrid gaat momenteel aan kop in Spanje, Barça heeft drie punten minder.