'Kroes wenst Ajax-reorganisatie: meerdere spelers mogen vertrekken'

'Kroes wenst Ajax-reorganisatie: meerdere spelers mogen vertrekken'

18-10-2023 22:09 Laatste update: 22:35
253

Alex Kroes, de nieuwe algemeen directeur van Ajax, is voornemens om tien procent van de 449 banen bij de club te schrappen zodra hij officieel in dienst treedt bij de Amsterdammers. Dit geldt niet alleen voor het personeel buiten het veld, maar ook op het veld. Ajax zou de mogelijkheden verkennen om de nodige spelers te slijten, zo meldt De Telegraaf.

Gedurende de transferperiode in januari zou Ajax spelers willen verkopen, waarbij de hoop is gevestigd op clubs uit het Midden-Oosten. In Qatar en Saudi-Arabië werden tijdens de zomer al grote transfersommen betaald, en Ajax hoopt dat dit ook in de winter het geval zou zijn. In de laatste transferperiode werd met name Steven Bergwijn al in verband gebracht met een lucratieve overstap naar het Midden-Oosten.

Welke spelers in aanmerking komen voor een transfer is vooralsnog niet bekend. De inmiddels ontslagen technisch directeur Sven Mislintat haalde in de zomerse transferperiode twaalf spelers binnen, waarvan er nog weinig weten te overtuigen. Georges Mikautadze, Carlos Forbs, Gastón Ávila, Chuba Akpom, Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Sivert Mannsverk, Diant Ramaj, Anton Gaaei en Jakov Medic werden gekocht en hebben vrijwel allen in variërende mate kritiek te verwerken gekregen. Van Josip Sutalo werd veel verwacht, maar onlangs bracht Andy van der Meijde het gerucht naar buiten dat de Kroaat kampt met heimwee. Branco van den Boomen werd transfervrij gehaald.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!