VP's Elftal van de Week: Twente hofleverancier, twee man van PSV én Dost

30-10-2023 10:00 Laatste update: 11:54
19

FC Twente is na de zege op regerend landskampioen Feyenoord de hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Vier spelers leveren de Enschedeërs. Ook PSV, sc Heerenveen, Feyenoord, NEC en FC Volendam zijn van de partij.

Lars Unnerstall (FC Twente)
Zijn status als puntenpakker voor FC Twente werd zondag weer wat krachtiger, want Unnerstall voorkwam dat Feyenoord zich terugknokte van een 2-0 achterstand. De Duitser blonk vooral in de slotfase uit met uitstekende reddingen.

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
De enige bij Feyenoord die wél zijn niveau haalde in Enschede, was Geertruida. De verdediger had geen last van een offday en maakte zijn derde doelpunt van het seizoen. Ook raakte hij de paal.

Mees Hilgers (FC Twente)
Santiago Gimenez scoorde al vijftien keer, waaronder twee goals in de Champions League afgelopen woensdag, maar Hilgers slaagde erin om de Feyenoord-spits het zwijgen op te leggen. Dat deed hij samen met Robin Pröpper.

Benaissa Benamar (FC Volendam)
In zijn laatste vier wedstrijden voor Volendam zette Benamar zijn handtekening onder drie doelpunten. Nogal bijzonder, voor een verdediger. Daardoor heeft Volendam de rode lantaarn overgedragen aan Ajax.

Michal Sadílek (FC Twente)
Grote wedstrijden maken iets extra's los bij Sadílek, die tegen Feyenoord overal was. Zelfs in de laatste minuut stak de Twente-controleur nog het hele veld over om de tegenstander het leven zuur te maken.

Luuk Brouwers (sc Heerenveen)
De druk stond er vól op bij Heerenveen, dat moest winnen om trainer Kees van Wonderen in het zadel te houden. Met twee doelpunten redde Brouwers, toch geen erkende goalgetter, de Friese meubelen.

Ismael Saibari (PSV)
Een masterclass invallen van Saibari tijdens PSV - Ajax. Hij kwam bij de start van de tweede helft in het veld voor Joey Veerman en acht minuten later was het al raak. Hij tekende voor de 3-2, waarna PSV uitliep naar een ruime zege.

Hirving Lozano (PSV)
Met zijn hattrick trad Lozano in de voetsporen van Mark van Bommel, die in 2005 ook drie keer scoorde tegen Ajax. Na een stroef begin van zijn tweede periode bij PSV heeft de Mexicaanse gifkikker zijn draai gevonden.

Osame Sahraoui (sc Heerenveen)
Door een hamstringblessure speelde hij slechts 33 minuten tegen Heracles, maar het was genoeg om zich in VP's Elftal van de Week te wurmen. Sahraoui was onhoudbaar en zette zijn geplaagde ploeg op het goede spoor in Heerenveen.

Bas Dost (NEC)
Het was het weekend van Dost. Niet alleen vanwege zijn prachtgoal én assist tegen AZ, vooral door de schrik die om ieders hart sloeg toen hij in de slotfase van de wedstrijd in elkaar zakte. Gelukkig maakt de 34-jarige spits het inmiddels weer goed.