'Barcelona behoudt vertrouwen in Xavi en ziet in terugkeer De Jong dé oplossing'

'Barcelona behoudt vertrouwen in Xavi en ziet in terugkeer De Jong dé oplossing'

08-11-2023 18:50
24

FC Barcelona verloor dinsdagavond tegen Shakthar Donetsk met 1-0 en stelde enorm teleur. Ondanks deze tegenslag behoudt het bestuur van Barcelona, met president Joan Laporta aan de macht, het vertrouwen in Xavi en zijn technische staf. Bovendien wordt er vanuit de club gesuggereerd dat het herstel van Frenkie de Jong een oplossing voor een groot deel van de problemen gaat zijn, meldt Mundo Deportivo.

De onverwachte nederlaag van FC Barcelona is hard aangekomen binnen de club. Barca schoot slechts één keer op doel en kwam simpelweg minder voor de dag de ploeg van nieuwbakken trainer Marino Pusic. De Spaanse grootmacht had aan één punt genoeg om zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de Champions League. Het gemis van De Jong werd pijnlijk zichtbaar tegen de ploeg uit Oekraïne. De Nederlander raakte eind september geblesseerd aan zijn enkel, maar wordt dit weekend tegen Deportivo Alavés terugverwacht bij de selectie.

Wedden

Meer odds

De Jong is vooral in balbezit een sleutelspeler op het middenveld van Xavi. Een andere belangrijke speler in het elftal van Xavi is de Spanjaard Pedri. Ook hij kampte enkele weken met een blessure en maakt nu langzamerhand weer wat minuten. De club is ervan overtuigd dat wanneer Pedri, De Jong, Gündogan, Gavi, Joao Félix en Lewandowski samen ingezet kunnen worden, Barça weer florissant gaat spelen.