Grote frustratie bij AZ in De Kuip: 'Ajax is zo ver weg, dat biedt gewoon kansen'

Grote frustratie bij AZ in De Kuip: 'Ajax is zo ver weg, dat biedt gewoon kansen'

13-11-2023 07:48 Laatste update: 07:48
81

Dani de Wit zit in zak en as na de relatief kansloze nederlaag van AZ bij Feyenoord (1-0). Weer zijn de Alkmaarders in oude patronen vervallen, constateert de aanvallende middenvelder.

Na een voortvarende seizoenstart zit de klad er stevig in bij AZ, dat de laatste weken twee keer verloor van Aston Villa, niet langs Excelsior kwam en het onderspit dolf tegen Feyenoord. Tussendoor werd het thuisduel met NEC bij een 1-2 achterstand vlak voor tijd gestaakt.

"Nou, ik had ons hier nu al weken voor gewaarschuwd. Dat we na een goede start juist dit moesten zien voorkomen", foetert De Wit in gesprek met De Telegraaf. "Maar het lijkt erop dat we er weer precies middenin zitten. Dat is zuur, want je wilt meer dan een derde of vierde plek, zeker nu Ajax zo ver weg is. Dat biedt gewoon kansen."

De derde of vierde plaats in de Eredivisie lijkt daardoor het hoogst haalbare voor AZ dit seizoen. "We staan er net niet als het er echt om gaat, we zijn net niet goed genoeg", concludeert De Wit. "Daardoor moet je nu welhaast constateren dat we ook naar onderen moeten kijken in plaats van alleen maar omhoog. Terwijl we een hoger doel hebben dan de vierde plaats."