Tissoudali moet steunbetuiging afbreken: 'We leven toch in een vrij land?'

Tissoudali moet steunbetuiging afbreken: 'We leven toch in een vrij land?'

15-11-2023 20:41 Laatste update: 21:04
176

Gent-spelers Tarik Tissoudali en Ismael Kandouss droegen zondag tegen Anderlecht een armband met de Palestijnse vlag erop, die ze tijdens een onderbreking af moesten doen. Tissoudali geeft aan de ophef over zijn steunbetuiging niet te begrijpen. 

"Ik mag toch doen wat ik wil? Ik vind het vervelend dat het niet mag", reageert Tissoudali tegenover de Belgische krant Het Laatste Nieuws. "We leven toch in een vrij land? Ik doe het ook niet omdat het een Arabisch land is, ik vind dat iedereen het verdient om in vrede te leven. Ik ben tégen oorlog, tégen massamoord en vóór vrijheid.”

Aanvoerder Sven Kums was naar eigen zeggen niet op de hoogte van de actie van zijn ploeggenoot. "Ik wist dat niet, ik heb het net gelezen. Of ik het een probleem vind dat het niet mag? Ik ken de precieze regels niet, het is ook niet aan mij om daarover te oordelen." 

Een week eerder liet Tissoudali in een interview met Het Laatste Nieuws nog weten dat hij het conflict tussen Israël en Hamas niet zomaar naast zich neer kan leggen. "De beelden raken me. Kijk, ik wil geen kant kiezen in het conflict. Ik ben gewoon tegen oorlog en terrorisme. Ik hoop dat de mensen daar ooit vrijheid zullen krijgen. Elk kind, elk mens, elk land verdient dat."

Volgens het reglement van de Belgische bond zijn politieke uittingen tijdens een wedstrijd verboden. Volgens de spelregels moet de scheidsrechter van dienst 'actie ondernemen' in zulke situaties. AA Gent liet in een statement weten dat het niet op de hoogte was van de individuele actie.