Ajax deelt triest nieuws: voormalig topspits Ruud Geels (75) overleden

Ajax deelt triest nieuws: voormalig topspits Ruud Geels (75) overleden

18-11-2023 17:17 Laatste update: 17:57
192

Ruud Geels is op 75-jarige leeftijd overleden. De legendarische Eredivisie-spits droeg onder meer het shirt van Ajax, Feyenoord en PSV. Ook kwam Geels twintig keer uit voor het Nederlands elftal.

Geels begon zijn carrière in 1965 bij Telstar. Daarna diende hij Feyenoord, Go Ahead Eagles, Club Brugge, Ajax, RSC Anderlecht, Sparta Rotterdam, PSV en NAC Breda. In 1984 zette Geels een punt achter zijn actieve loopbaan. De meeste wedstrijden speelde hij voor Ajax. Voor de Amsterdammers scoorde Geels in 166 optredens 153 keer. In totaal maakte Geels gedurende zijn carrière 332 goals.

Met 265 Eredivisie-doelpunten is Geels na Willy van der Kuijlen de nummer twee op de eeuwige topscorerslijst. Mede door de forse concurrentie in Oranje - in de jaren '70 van de vorige eeuw dulde Geels Johan Cruijff en Johan Neeskens voor zich - kwam de oud-spits tot slechts twintig interlands. In die twintig optredens vond hij elf keer het net.

In een memoriam op de clubsite schrijft Ajax: 'Altijd scoorde hij, maar nooit stond hij écht op de voorgrond. Met het overlijden van Ruud Geels is Ajax een van zijn beste spitsen ooit ontvallen.'