Van Hooijdonk kan niets met uitleg van Koeman: Nou, dat vind ik écht onzin

Van Hooijdonk kan niets met uitleg van Koeman: "Nou, dat vind ik écht onzin"

18-11-2023 20:30
22

Ronald Koeman legde deze week uit waarom hij Jerdy Schouten nog niet selecteerde toen de middenvelder nog speler was van Bologna, maar Pierre van Hooijdonk vindt die uitleg 'écht onzin'. Dat vertelt de voormalig Oranje-international voorafgaand aan het treffen tussen Nederland en Ierland, waar Schouten aan de aftrap verschijnt.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ierland komt bij de NOS ter sprake dat Nederlanders in de Eredivisie vaak sneller worden geselecteerd voor Oranje dan Nederlanders in het buitenland. "Het is al jaren zo, maar als je in het buitenland bij een mindere ploeg speelt, heb je gewoon minder kans om bij Oranje te komen", begint Rafael van der Vaart.

Vervolgens zoomt de oud-middenvelder in op Toulouse-spits Thijs Dallinga. "Als hij deze serie neer had gezet bij Feyenoord of Heerenveen, zou hij er al lang bij hebben gezeten. Wat is dat dan?" Vervolgens deelt Van Hooijdonk zijn mening. "Ik denk dat ze het veel moeilijker vinden om daar precies het niveau in te kunnen schatten. Hier in Nederland kennen ze het niveau veel beter dan in het buitenland. Dat hebben we ook bij Jerdy Schouten gezien: die speelde vorig jaar al fantastisch bij Bologna."

Koeman selecteerde de Nederlandse middenvelder echter niet toen hij nog in Italië speelde. "Als Bologna Champions League gespeeld, dan had het niks uitgemaakt volgens mij", zei Koeman daarover. "Of ik dat een beetje onzin vind? Nou, dat vind ik écht onzin", reageert Van Hooijdonk. "Dat is een argument zoeken dat geen argument is."