'Allerbeste' Oranje-verdediger reageert: 'Kraay heeft er wel verstand van'

'Allerbeste' Oranje-verdediger reageert: 'Kraay heeft er wel verstand van'

19-11-2023 14:45
36

Hans Kraay junior brak al voor het EK-kwalificatieduel met Ierland een lans voor een basisplaats van Stefan de Vrij in het Nederlands elftal. De ervaren verdediger grapt na afloop dat de ESPN-verslaggever er kijk op heeft.

"Ik vind hem sowieso de beste rechter centrumverdediger die we hebben. Ik vind hem beter dan Matthijs de Ligt", zei Kraay voorafgaand aan de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena. De Vrij werd daarnaast hoger aangeslagen dan Lutsharel Geertruida. "Ik vind Lutsharel Geertruida een hele fijne, mooie voetballer. Maar op dit moment als je met twee centrale verdedigers speelt, dan zou ik met Van Dijk en De Vrij de allerbeste opstellen."

In een driemansdefensie is er ook geen twijfel voor Kraay, omdat De Vrij dat gewend is van zowel zijn oude club Feyenoord als bij Internazionale. "Hij voelt zich niet zoals De Ligt oncomfortabel. Hij voelt zich daar net zo comfortabel", aldus de analist. "Ik vind De Vrij een pechvogel. Ik vind dat hij veel te laat in het Nederlands elftal is gekomen. Hij heeft te laat de waardering gekregen van deze bondscoach."

De Vrij zette de woorden van Kraay kracht bij met een uitstekend optreden. "Het is leuk om te horen. Hij heeft er wel verstand van hè", grapt de routinier. "Ik heb veel geduld moeten hebben, maar je moet een positieve instelling hebben. Ik kom hier altijd met een lach. Natuurlijk is er een gezonde teleurstelling dat je niet altijd speelt, maar als je de kans krijgt moet je laten zien dat de trainer op jou kan bouwen en dat je betrouwbaar bent. Wat dat betreft kan ik mezelf niets verwijten."