Koeman blikt terug op Weghorst-interview en verklapt 'handvol' wijzigingen

Koeman blikt terug op Weghorst-interview en verklapt 'handvol' wijzigingen

21-11-2023 11:47 Laatste update: 11:50
36

Ronald Koeman is in aanloop naar het treffen van Oranje met Gibraltar opnieuw even ingegaan op het opmerkelijke interview van Wout Weghorst. De spits baarde opzien door NOS-journalist Arman Avsaroglu geïrriteerd te woord te staan. Begrijpelijk én wat onhandig, aldus de bondscoach, die tevens zinspeelde op een 'handvol' wisselingen voor het duel met de voetbaldwerg. 

"We hebben er natuurlijk wel over gesproken. Wout beseft zelf ook dat je niet altijd op deze wijze moet reageren, maar het is wel menselijk. Je moet het eigenlijk niet doen, maar daar heb ik ook wel eens moeite mee", blikt Koeman voor de camera van de NOS kort terug op het opzienbarende interview van Weghorst. De bondscoach heeft Weghorst verteld dat hij zijn irritaties kon begrijpen. "Ik kan me voorstellen dat er iets bij hem leeft, over hoe mensen, of de media, spreken over Wout. Dat is vrij menselijk. Maar ja, je krijgt alleen maar meer over je heen. Dat is niet altijd verstandig."

Ook Koeman zelf ervaart dat wel eens. "Als je iets zegt, helemaal in mijn positie, krijg je kritiek omdat je Brobbey (Brian, red.) niet beschermt, en als ik zeg dat ik hem wel in bescherming had moeten nemen, krijg weer ik kritiek omdat ik dat zeg. Je doet het nooit goed." De voormalig trainer van Ajax, PSV en Feyenoord sprak zich onlangs bij Rondo kritisch uit over de spits, iets wat veel losmaakte. 

Fitheid
Brobbey staat tegen Gibraltar in ieder geval niet in de punt van de aanval, hij is er immers niet bij. Of Weghorst opnieuw mag starten, zal moeten blijken. Koeman geeft aan een 'handvol' wijzigingen aan te brengen en met spelers te praten over hun fitheid. "Maar helaas ontstaan er blessures, ook in dit soort wedstrijden. Je moet deze wedstrijden gewoon heel geconcentreerd spelen. Dan ben je scherp en dan kun je bepaalde blessures voorkomen."