'Volop interesse in Akpom: Ajax krijgt te maken met zes Premier League-clubs'

'Volop interesse in Akpom: Ajax krijgt te maken met zes Premier League-clubs'

27-11-2023 09:44
137

Chuba Akpom heeft over belangstelling niet te klagen, meldt de Britse geruchtensite Teamtalk. Zeker zes Premier League-clubs zouden in de markt zijn voor de aanvaller van Ajax.

Akpom verliet Engeland zomer voor Ajax, dat ruim twaalf miljoen euro voor hem betaalde aan Championship-club Middlesbrough. Maar in de Premier League is men hem niet vergeten. Rond de 28-jarige aanvaller lijkt zich een 'six-horse race' af te tekenen. Crystal Palace, Everton, Fulham, Burnley, Luton Town en Sheffield United volgen de verrichtingen van de Ajax-aanvaller in Amsterdam, klinkt het vanuit Engeland.

De zes clubs, die allemaal in het rechterrijtje staan, zouden zelfs al bij Ajax hebben geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Akpom. De hoofdrolspeler, die in het seizoen 2014/2015 voor het laatst in de Premier League speelde, zou zelf wel oren hebben naar een wintertransfer. Volgens Teamtalk gaat het in dat geval om een huurdeal. Het is niet bekend of Ajax dat ziet zitten.

Sven Mislintat, voormalig technisch directeur van Ajax, gaf Akpom bij zijn komst een contract tot medio 2028. Sindsdien wist hij geen vaste basisplaats te veroveren, maar de oud-speler van Arsenal en PAOK Saloniki groeide door zijn goals als invaller wel uit tot een publiekslieveling. Begin november maakte hij duidelijk dat zijn eerste maanden bij Ajax 'vreselijk' waren. Voor zijn gevoel werd hij aan zijn lot overgelaten.

Luister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: alles over Ajax, PSV, Feyenoord en...Kevin van Veen!