Feyenoord op rapport: drie hoge cijfers, twee dissonanten diep in het rood

Feyenoord op rapport: drie hoge cijfers, twee dissonanten diep in het rood

28-11-2023 22:56
233

Feyenoord gaat niet overwinteren in de Champions League, zo is duidelijk na de frustrerende nederlaag tegen Atlético Madrid (1-3) in De Kuip. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de spelers en trainer.

Justin Bijlow - 7: in Nederland heeft hij nog maar weinig te bewijzen, maar als Bijlow op termijn de stap naar een Europese (top)club wil maken moet het in de Champions League gebeuren. En het gebeurde. De doelman verrichte reddingen die veel klasse verraden.

Lutsharel Geertruida - 4: zulke goals zie je maar zelden in de Champions League. Dat kan worden gezegd van Hermoso's beauty, maar óók van de knullige eigen goal van Geertruida. Weer een persoonlijke fout, net als in Rome. Daarna toonde de dissonant ook geen beterschap.

Gernot Trauner - 6: elke verdediger heeft het moeilijk tegen de tandem Morata-Griezmann, dus ook Trauner. Het was allemaal weer heel degelijk, maar hij kon niet voorkomen dat Atlético twee keer scoorde. Na ruim een uur werd de Oostenrijker - waarschijnlijk uit voorzorg - gewisseld.

Dávid Hancko - 6: wat voor Trauner geldt, gaat ook op voor Hancko. De Slowaakse verdediger probeerde er het beste van te maken, maar voor vrijwel elke verdediger is het een ondankbare taak om tegen dit Atlético te spelen.

Quilindschy Hartman - 7: overal zit een gedachte achter bij de linksback, die zijn zaakjes uitstekend voor elkaar had op de linkerflank. Aan hem lag het niet, maar Slot kan Hartman maar één keer opstellen.

Mats Wieffer - 6,5: misschien miste hij Ramiz Zerrouki wel als extra controlerende middenvelder, want Wieffer had het zwaar tegenover het sterke middenveld en de zwervende Griezmann. Aan de bal straalde hij wél controle uit. En hij bracht even de hoop terug met een droge kopbal.

Quinten Timber - 6,5: de grote man van de laatste weken bleef ook overeind in de Champions League. Sterk in de duels, vast in de passing. Maar ook Timber droop met een zwaar gemoed af in De Kuip.

Calvin Stengs - 5: in de Champions League speelde hij vooral als rechtsbuiten, maar door het verdedigende spel van Atlético dacht Slot op 10 meer aan Stengs te hebben. Dat pakte niet goed uit. Veel ging terug en Stengs maakte een wat gefrustreerde indruk.

Yankuba Minteh - 7: het is niet allemaal even briljant, maar er gebeurt wel wat als Minteh aan de bal komt. De druistige Gambiaan was by far de meest dreigende aanvaller van Feyenoord. Het ontbrak alleen aan de laatste pass.

Santiago Gimenez - 4: Gimenez is een spits die bediend moet worden. Gebeurt dat niet, dan blijft er weinig over. De Mexicaan beleefde een rampavond. Na slechts vijf balcontacten in de eerste helft miste hij na rust een grote kans. Scoren deed hij uiteindelijk wel, maar in het verkeerde doel.

Igor Paixão - 5: was het de kou, of toch de tegenstand? Waarschijnlijk het laatste. Dat ze er zó kort op zitten, is Paixão duidelijk niet gewend. De Braziliaan werd in de rust uit zijn lijden verlost.

Invallers
Ayase Ueda - 6: viel bij de start van de tweede helft in voor Paixão en wist in elk geval een paar keer te ontworstelen uit de houdgreep van de Atlético-stoppers. De Japanner begint aanspraak te maken op meer speeltijd.
Antoni Milambo - x: viel na 64 minuten in voor Trauner en speelde te kort voor een beoordeling.
Ondrej Lingr - x: viel na 64 minuten in voor Minteh en speelde te kort voor een beoordeling.
Luka Ivanusec - x: viel na 70 minuten in voor Stengs en speelde te kort voor een beoordeling.
Leo Sauer - x: viel na 78 minuten in voor Timber en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Arne Slot - 6: gelukkig heeft Slot getrainde stembanden, anders was hij de komende dagen schor geweest. De trainer oogde zwaar ontevreden en probeerde zijn ploeg in woord en gebaar naar voren te schreeuwen, maar het mocht niet baten.