UEFA haalt VAR van Europees duel na omstreden penalty voor PSG

UEFA haalt VAR van Europees duel na omstreden penalty voor PSG

29-11-2023 14:56
34

De omstreden strafschop die Paris Saint-Germain diep in de blessuretijd van het Champions League-duel met Newcastle United kreeg, blijft niet zonder gevolgen voor VAR Tomasz Kwiatkowski. De Pool zou woensdag ook videoscheidsrechter zijn bij Real Sociedad - Red Bull Salzburg, maar hij is van die wedstrijd gehaald.

Britse media als The Guardian en The Telegraph melden dat de UEFA heeft ingegrepen. De Europese voetbalbond wil Kwiatkowski even in de luwte houden na zijn discutabele beslissing om landgenoot en arbiter Szymon Marciniak naar het scherm te roepen vanwege een handsbal van Newcastle-speler Tino Livramento. Na overleg tussen de Polen ging de bal op de stip, waarna Kylian Mbappé in minuut 98 voor de 1-1 eindstand tekende.

Kwiatkowski zou hebben aangedrongen op een strafschop. Het leidde tot veel woede in Engeland. Newcastle-icoon Alan Shearer haalde hard uit op X. 'Do me a fucking favour man. What a load of shit', schreef de voormalig topspits. Door de extreem late goal van Mbappé staat PSG tweede in de poule, terwijl voor The Magpies uitschakeling dreigt. De ploeg van Eddie Howe moet nu winnen van AC Milan, terwijl de Parijzenaars moeten morsten tegen het reeds geplaatste Borussia Dortmund.