Sneijder kritisch op PSV en één speler in het bijzonder: 'Dat is dodelijk'

Sneijder kritisch op PSV en één speler in het bijzonder: 'Dat is dodelijk'

29-11-2023 19:50 Laatste update: 30-11-2023 16:57
36

Wesley Sneijder is totaal niet onder de indruk van wat PSV tot dusver heeft laten zien in Sevilla. De voormalig middenvelder licht ook de rol van André Ramalho uit bij de 1-0. 

In de rustanalyse van RTL 7 wordt Sneijder geconfronteerd met de beelden van de 1-0 van Sevilla, gemaakt door Ramos. De centrumverdediger kon binnentikken uit een vrije trap. "Je vraagt je soms wel eens af waarom er eerst iemand over de bal loopt, nou hierdoor dus. Acuña stapt over de bal, waardoor je eigenlijk een reactie ziet bij de laatste linie van PSV, die lopen terug. Daardoor kan je eigenlijk bijna niet meer buitenspel staan. Dat gebeurt hier", aldus Sneijder, die daarbij de rol van André Ramalho laakt. "Dat doet Ramalho gewoon helemaal verkeerd. Die moet gewoon op de bal letten. Nu maakt hij een stap, waardoor Ramos helemaal in die vrije ruimte uitkomt. Dat is dodelijk."

Even later leek Sevilla op 2-0 te komen, maar die treffer werd door de VAR afgekeurd. Kort daarna was spits Youssef En-Nesyri gevaarlijk met een kopbal op de lat. Al met al mag PSV niet klagen dat het in de rust slechts 1-0 staat. "Het kinderlijk verliezen van die duels... dat gebeurt nu al 45 minuten lang", vervolgt Sneijder zijn kritische relaas. "Sevilla wint elk, maar dan ook elk duel. Je ziet het gewoon gebeuren. We hadden het voor de wedstrijd over die oude mannen, maar die oude mannen troeven ze (PSV, red.) af."