Inter met PSV-achtige comeback, United ziet Kopenhagen punt pakken, Real wint weer

29-11-2023 23:00 Laatste update: 23:05
15

Bayern München is woensdagavond niet tot scoren gekomen tegen FC Kopenhagen, dat daarmee afstand neemt van Manchester United. Real Madrid was succesvoller, door Napoli te verslaan. De meeste doelpunten vielen er bij Benfica - Inter, waar de stadionspeaker liefst zes keer melding mocht maken van een goal.

Bayern München - FC Kopenhagen
Waar Bayern al geplaatst is voor de achtste finales, was er voor Kopenhagen nog alles om voor te spelen in de Allianz Arena. De Denen lieten op 3 oktober (1-2) al zien het de Duitse topclub heel moeilijk te kunnen maken. Dat bleek ook woensdag weer het geval. Met voormalig Eredivisie-spelers Nicolai Boilesen en Kevin Diks in de basis werden er niet al te veel kansen weggeven tegen Bayern.

De ploeg van trainer Thomas Tuchel had veel de bal, maar slaagde er in negentig minuten spelen niet om te tot scoren te komen. Kopenhagen neemt dus een punt mee uit Duitsland, en heeft er nu in totaal vijf, waardoor het nu samen met Galatasaray de tweede plek deelt. Op 12 december staan de twee tegenover elkaar. Manchester United bungelt onderaan met vier punten, maar heeft nog wel een kleine kans op overwintering.

Real Madrid - Napoli
Spectaculairder was het in Spanje, waar Real Madrid bezoek kreeg van Napoli. Al na negen minuten spelen lag de bal in het net. Giovanni Simeone scoorde. Twee minuten later repareerde Rodrygo de schade. Ruim tien minuten later viel de mooiste treffer van de wedstrijd. David Alaba vond Jude Bellingham met een schitterende pass, waarna de Engelsman de bal met een soort zweefduik over doelman Alex Meret heen kopte.

Kort na rust kwam Napoli terug tot 2-2. André-Frank Zambo Anguissa scoorde met een snoeihard schot. In de slotfase trok De Koninklijke, dat evenals Napoli al geplaatst is voor de volgende ronde, de wedstrijd toch nog naar zich toe. Het negentienjarige toptalent Nico Paz schoot raak voor de winnende, maar moest het slotakkoord overlaten aan Joselu. Real Madrid wint zodoende ook het vijfde groepsfase-duel van deze Champions League-campagne.

Benfica - Internazionale
Benfica en Inter zorgden voor de hoogste amusementswaarde. De ploeg van trainer Roger Schmidt kent een ronduit belabberde Champions League-campagne, en probeerde die tegen Inter nog van enige glans te voorzien. Dat lukte in de eerste helft heel goed. De Portugezen stonden na een halfuur spelen al met 3-0 voor tegen de Italianen, die volledig overrompeld werden. Alle drie de goals werden gemaakt door João Mário.

Waar PSV eerder op de avond al een bijzondere comeback produceerde, sloeg Inter daar ook in. Na rust kantelde het spelbeeld. Marko Arnautovic maakte al snel de 3-1, waarna Davide Frattesi zeven minuten later de aansluitingstreffer maakte. In de 72e minuut kwam de verliezend finalist van 2023 zelfs op gelijke hoogte. Alexis Sánchez benutte een penalty: 3-3. Zijn treffer bleek het laatste wapenfeit van de avond, die voor Benfica en invaller Kökcü wederom met een zure nasmaak eindigt.