Sneijder vindt Europese vorm Ajax 'kenmerkend': 'Als je daar al moeite mee hebt'

Sneijder vindt Europese vorm Ajax 'kenmerkend': 'Als je daar al moeite mee hebt'

30-11-2023 17:15 Laatste update: 17:46
45

Wesley Sneijder en Andy van der Meijde hebben niet al te veel vertrouwen in een resultaat voor Ajax, dat donderdagavond bij Olympique Marseille vecht voor de laatste kans op Europa League-overwintering. De Amsterdammers tankten tegen Vitesse (5-0 zege) wat vertrouwen, maar het lek is volgens de oud-spelers zeker nog niet boven. 

"Een moeilijke wedstrijd", antwoordt Sneijder voor de camera van De Telegraaf wanneer hem gevraagd wordt wat hij van Marseille - Ajax verwacht. "Ze hebben wel wat vertrouwen nu, na toch een aantal zeges. In Europa hebben ze het nog niet echt waar kunnen maken, maar laten we hopen dat ze die 5-0 mee kunnen nemen richting de wedstrijd van Marseille."

"Verwacht er maar niet veel van", is Van der Meijde minder hoopvol. "We moeten heel eerlijk zijn. We hebben dan met 5-0 gewonnen van Vitesse, maar die speelden met een dove, een blinde en een manke op het veld. Het doet mij pijn. Ik ben een Ajacied. Ik hou van mijn club. Het is nog niet goed. Die Van 't Schip is een goede trainer. Ik denk dat hij spelers wel wakker kan maken, maar je mist nog wel de kwaliteiten die je normaal bij Ajax ziet. Het lek is nog niet boven."

Sneijder sluit zich aan bij die woorden en vind het 'vervelend' om te zien dat de Amsterdammers er niet in lijken te gaan slagen Europa League-overwintering veilig te stellen. "Het is ook wel kenmerkend. Als je nu in de Europa League al moeite hebt, maar jarenlang op het hoogste niveau bovenin hebt meegedraaid, dan is dat verschil des te groter en ook moeilijker te bevatten."