Nieuwe tik voor Ten Hag: Newcastle veel te sterk voor Manchester United

02-12-2023 22:59
45

Manchester United heeft zaterdag een dure nederlaag geleden tegen Premier League-concurrent Newcastle United. De ploeg van manager Erik ten Hag ging op St. James' Park met 1-0 onderuit.

United kwam al snel onder druk te staan tegen Newcastle, dat voor eigen publiek een stuk energieker oogde dan de bezoekers. Andre Onana redde echter knap op een inzet van Miguel Almiron, Alexandar Isak schoot in bijzonder kansrijke positie naast en Jamaal Lascelles kopte van dichtbij over. Kieran Trippier was na 38 minuten heel dicht bij een wereldgoal, maar zijn vrije trap spatte uiteen tegen de onderkant van de lat.

The Mancunians haalden wonder boven wonder zonder schade de rust, maar Ten Hag was duidelijk niet tevreden. Zo nam hij halverwege de eerste helft Anthony Martial al de maat, waarop de Fransman op zijn beurt weer van zich afbeet. De ex-coach van Ajax slaagde er echter onvoldoende in om orde op zaken te stellen. Na 55 minuten was het alsnog raak voor Newcastle. Trippier bediende Anthony Gordon op maat en die had de bal voor het intikken: 1-0.

Op die treffer van de veel sterkere thuisploeg viel niets af te dingen. United kon lange tijd geen vuist maken, maar was in de slotfase nog wel dicht bij de gelijkmaker. Invaller Reguilón stuitte op Fabian Schär en een goal van Antony werd afgekeurd vanwege buitenspel, omdat de bal via de buitenspel staande Harry Maguire in het doel verdween.

Voor United is de nederlaag een nieuwe tik na het 3-3 gelijkspel tegen Galatasaray in de Champions League. In de Premier League steekt Newcastle voorbij en staat de ploeg van Ten Hag nu zevende.